Tannlege priser Budapest, Ungarn

Hva koster tannimplantat?

Tannklinikk – Budapest Klinikken, Ungarn

CONSULTATION – DIAGNOSIS PRICE IN EURO
INITIAL CONSULTATION FREE
OPG (PANORAMIC X-RAY) €40
3D CT-SCAN €120
DENTAL IMPLANTS
ALPHA BIO STANDARD IMPLANT WITH ABUTMENT €630
NOBEL BIOCARE PREMIUM IMPLANT WITH ABUTMENT €990
ZIRCONIUM ABUTMENT EXTRA CHARGE €150
SMART GUIDE IMPLANTATION / JAW €600
RESTORATIONS
PORCELAIN BONDED METAL CROWN €195
ZIRCONIUM CROWN (METAL FREE) €290
PRESS CERAMIC CROWN (METAL FREE) €290
TEMPORARY CROWN €40
LONG TERM TEMPORARY CROWN €80
VENEER €350
ORAL SURGERY
SIMPLE EXTRACTION €50
SURGICAL EXTRACTION €120
WISDOM TOOTH EXTRACTION €120
DENTURES
TEMPORARY DENTURE from €500
FULL ACRYLIC DENTURE €600
FIXED DENTURES
ALL ON 4 TREATMENT (pro jaw)  from €4990
„ALL ON 6” TREATMENT(6 implants + 12 unit porcelain bonded metal bridge) €6990
MICROSCOOPIC ROOT CANAL TREATMENT
MICR. ROOT CANAL TREATMENT (pro root) €150
FILLINGS
AESTHETIC COMPOSITE FILLING €70
TEMPORARY €25
ORTHODONTICS
STANDARD METAL BRACES (pro jaw ) from €750
CERAMIC / CLEAR BRACES (pro jaw) from €1100
INVISALIGN (pro jaw) from €1990
DENTAL HYGIENE TREATMENT
SCALE AND POILSH (30MIN) €65
BONE GRAFTING
BONE REPLACEMENT WITH BIO-OSS MATERIAL from €250
BONE GRAFT WITH OWN JAWBONE INCL: PRP(pro quadrant) €1000
SINUSLIFT PER SINUS €630
ANAESTHESIA
DEEP/ GENERAL ANAESTHESIA (3 hours) €600

Tannlege priser, tannimplantat pris, gebiss (tannproteser) i Budapest, Ungarn 2023

Tannimplantater: En oversikt over denne langtidsholdbare løsningen

Hva koster tannimplantat?

Her er en kortfattet oversikt over tannimplantatprosedyren og dens fordeler, samt en sammenligning med broer og avtakbare proteser.

Tannimplantater har en bemerkelsesverdig historie som går helt tilbake til mayasivilisasjonen rundt år 600 e.Kr. da de brukte tannlignende skall som implantater. I dag er tannimplantater den ideelle løsningen for manglende tenner. De gjenoppretter ikke bare tyggeevnen, men forbedrer også utseendet. Tannimplantater ligner og fungerer som naturlige tenner.

Implantatene er laget av titan, et materiale som tolereres godt av kroppen og som sannsynligvis ikke vil forårsake uønskede vevsreaksjoner. Implantasjonsprosessen innebærer et kirurgisk inngrep for å feste implantatene i kjevebenet.

Tannimplantater kan erstatte en enkelt manglende tann eller flere manglende tenner. Hvis du mangler flere tenner, kan du velge to implantater og en bro. I tilfeller der alle tennene mangler, kan 2 til 4 implantater støtte en protese, ofte omtalt som “all-on-4-implantater” eller en implantatstøttet protese.

I tillegg kan tannimplantater brukes til å modifisere tannryggen ved defekter eller deformiteter. Beintransplantater kan brukes til å fylle disse defektene før implantatene settes inn.

Livslang løsning for å erstatte manglende tenner

Sammenlignet med broer er tannimplantater en livslang løsning for å erstatte en manglende tann. Broer, derimot, krever fjerning av friskt vev fra tilstøtende naturlige tenner, har en begrenset levetid og kan måtte skiftes ut. Tannimplantater settes inn i kjevebenet der den manglende tannroten befinner seg, slik at friske tenner ikke skades. Når de plasseres og vedlikeholdes på riktig måte, gir de en langvarig løsning, med en feilrate på under 2 % når de utføres av erfarne oralkirurger.

Delproteser, helproteser og implantatstøttede proteser

I motsetning til proteser, som kan skli ut når man spiser og snakker, gir tannimplantater stabilitet og bidrar til oral helse ved å bevare og stimulere naturlig ben. De fremmer aktivt benvekst og forhindrer beintap rundt implantatet. I tillegg er de enkle å vedlikeholde og føles naturlige.

Tannimplantater har en positiv effekt på den generelle munnhelsen siden de ikke trenger å forankres i andre tenner og ikke råtner som naturlige tenner. Men i likhet med naturlige tenner krever tannimplantater regelmessig vedlikehold med tannpuss og tanntråd for å sikre lang levetid.

Hvis du vurderer implantater, er det viktig at du har sunt tannkjøtt og tilstrekkelig med ben til å støtte implantatet. Hvis benet er tynt, kan det være nødvendig med en beintransplantasjon eller et sinusløft for å sikre tilstrekkelig ben til implantatet.

Tannimplantasjon er en langvarig prosedyre som gir holdbare resultater, og det er verdt det.

Implantatplasseringen innebærer vanligvis en enkel operasjon for å feste implantatet i kjevebenet. Etter en tilhelingsperiode på 4-6 måneder blir det laget en tilpasset protese til pasienten, som kan omfatte kroner, proteser eller broer. Selv om det er mulig å restaurere manglende tenner med implantater på én dag, anbefales det ofte ikke på grunn av den høye feilprosenten som er forbundet med disse implantatene.

Til tross for startkostnadene er tannimplantater en sunn og komfortabel løsning for å erstatte manglende tenner. Mange søker rimeligere alternativer ved å reise til utlandet for å få utført tannimplantatbehandling. Et stort antall britiske og irske pasienter velger Ungarn for å spare opptil 50-60 % eller mer på tannbehandlingen.