Alt på 4 Tannimplantater (All-on-4 implants)

Alt På 4" tannimplantater Eksperter sammenligne Implantater med konvensjonelle broerProsedyren som kalles «Alt-på-fire» for tannimplantater har fått en enorm popularitet på grunn av det faktum at maksimalt antall tenner kan plasseres på et minimalt antall titanimplantater for å oppnå et komplett sett av permanente tannproteser. I motsetning til tradisjonelle implantat-rekonstruksjon, hvor 6-8 implantater er nødvendig for å støtte en full bue av tenner, blir bare fire implantater som trengs på den øvre kjeve og fire på den nedre kjeven for å erstatte tapte tenner med alt-på-4-systemet.

Implantat-støttede proteser er billigere finansielt og mer tidsbesparende for pasienten. Nye tenner med implantat-beholdende broer er også en nyttig funksjon av kostnadene av helmunns-implantater som er 60% lavere i Budapest, Ungarn. Men hvordan er Alt-på-fire-prosedyren forskjellig fra tradisjonelt implantatsarbeid? I tillegg, hva er fordelene og ulempene med alt-på-4 implantater? De viktigste forskjellene mellom konvensjonelle prosedyrer og alt-på-fire kan begrenses til kategoriene nedenfor:

Beintransplantasjon

Med alt-på-fire-prosedyren kan det oppnås en hel bue med tannrestaurering uten behov for beintransplantasjon, sinusheiser og andre tilleggs-prosedyrer som er nødvendige i mange tilfeller for konvensjonelle implantater. Dette betyr at alt-på-fire tannimplantater er langt mindre invasiv og kan gi deg et komplett sett av funksjonelle, naturlige tenner på samme dag som tannutvinning forekommer. Alt-på-fire-implantatene er plassert på en spesiell måte for å gi stabilitet og støtte for tennene.

Helbredelsestid

Alt-på-fire-prosedyren mindre helbredelsestid, i sterk motsetning til tradisjonelle tannimplantater. Med Alt-på-fire-prosedyren kan implantater og midlertidige tenner bli plassert på en og samme dag som tannutvinning. Således kan funksjonalitet og estetisk utseende oppnås i en enkelt operasjon, i motsetning til flere operasjoner involvert ved tradisjonelle tannimplantater. Etter en 6-måneders helbredelsestid vil de midlertidige tennene erstattes med faste, permanente tenner. Med en tradisjonell implantat-prosedyre kan pasientene vente i opptil ett eller to år før de får et komplett sett med kunstige tenner.

Tidspunkt for prosedyren

Som tidligere nevnt kan et enkelt besøk til tannlegen gi deg et komplett sett med tenner hvis du velger alt-på-fire-prosedyren. Tradisjonelle tannimplantater krever flere tannlegebesøk og flere kirurgiske inngrep.

Totalkostnadene for de nye tennene med Alt-på-fire i utlandet, Ungarn

Siden alt-på-fire tannimplantater krever færre implantater og færre operasjoner, er det et rimeligere alternativ enn tradisjonelle løsninger for tannimplantater. Alt-på-fire-prosedyren har mange fordeler – høy suksessrate, lavere kostnader, reduksjon av bein atrofi, mindre helbredelsestid, umiddelbare resultater og færre kirurgiske prosedyrer. Den gjennomsnittlige kostnaden for tannimplantater for hele munnen, som for eksempel i Storbritannia, kan prisene variere mellom £22,000 og £25,000 eller mellom NOK 235,000 og NOK 270,000. Kosmetiske tannleger i Budapest, Ungarn tar betalt £9,000 eller NOK 97000 for en full-munn restaurering.

Er det noen ulemper med alt-på-fire-prosedyren?

Mens Alt-på-fire prosedyren er på mange måter overlegen tradisjonelle implantater, har det sine ulemper, som stort sett alt annet. Den hyppigst nevnte ulempen er det faktum at mange tannleger mener prosedyren er underutviklet. Fordi naturlige tenner utviklet seg med flere røtter per tann anses de fire implantatstøttede protesene av enkelte tannleger for å være mindre stabile og at de ikke kan tilby den samme støtten som tilbys av naturlige tenner.

En annen ulempe er at ingen implantater kan plasseres plassert der jekslene er, altså der bitekraften er sterkest. ikke alle pasientene kan kvalifiseres for alt-på-fire implantatene, spesielt de pasientene som har problematisk bentetthet. Som med alle tannprosedyrer så er det bare en omhyggelig vurdering av enkeltsaker for hver pasient og dermed utarbeide en plan som vil tilpasses spesielle behov for nye tenner som vil gi de beste resultatene.

Mentés